SML-IT har levererat en ny dator till dig
I samband med detta ser vi gärna att du läser igenom detta material då många frågor kan få sina svar därigenom.
Dokument och program
Efter det att du loggat in första gången kan det ta upp till en timma innan dina dokument och filer laddats hem och de program som är bundna till ditt konto installerats. Du kan följa detta förlopp i ”Software Center” som du hittar på startmenyn.
OneDrive
OneDrive används för att säkerhetskopiera dina filer och dokument i molnet. Skulle något hända med din dator så finns dina dokument och filer sparade i OneDrive. Du kommer även åt dessa filer utan att använda din kommunala dator via Microsoft Office hemsida och klicka på 'OneDrive' i menyn uppe till vänster. OneDrive säkerhetskopierar filer som ligger under följade mappar: Skrivbordet, Dokument, Favoriter, Bilder samt mappar du själv skapar under OneDrive i utforskaren. Filer som säkerhetskopierats markeras med ett litet moln eller en grön 'bock'. Filer och mappar som saknar denna markering kommer EJ att säkerhetskopieras.
Leasing
När vi nu gått över till att leasa datorer så kommer din nya dator att bytas ut med automatik när leasingtiden närmar sig sitt slut. I samband med detta kommer du att bli informerad samt få möjlighet att välja en annan datormodell inför nästa leasingperiod.
Windows
Ikoner som du tidigare fäst i aktivitetsfältet (det svarta fältet längst ned på skärmen) behöver läggas till på nytt. Sök på önskat program, högerklicka på önskad programikon och klicka sedan på ”fäst i aktivitetsfältet”.
Outlook
Dina signaturer måste läggas till på nytt. Du kan läsa mer om hur du lägger till en signatur här, alternativt gå in på mappen "skickat" och kopiera din signatur från ett skickat e-postmeddelande. Även i Outlook kan det ta en stund innan alla dina e-postmeddelanden, mappar och bokningar har laddats hem till denna dator, förloppet kan man följa nere i Outlooks högra hörn.
Användbara länkar i samband med datorbytet
Felanmälan: 3580.se
Microsoft Office hemsida: Microsoft Office Online
SML-IT portal: Portalen
Microsoft Teams: SML-IT Tips och Trix
Behöver du vidare assistans?
Vänligen kontakta oss på

Telefon 0523-13580

Mail IT Support